Vi tilbyder

Gummi granulat i kunstgræs fodboldbaner

Imdex High Quality Infill gummi granulat til fodboldbaner med kunstgræs, som giver de samme fysiske egenskaber, som ved spil på naturgræs.

Med den nye tredje generations teknologi til etablering af boldbaner, er man nu meget tæt på samme fysiske egenskaber med bold i stil med spil på naturgræs. Med Imdex High Quality Infill gummi granulat opnår man meget tro egenskaber fra bolden, i lighed med spil på naturgræs. Dette har den fulde accept fra såvel Verdensforbundet i fodbold FIFA, samt det Europæiske fodboldforbund UEFA, derudover er der i de enkelte landes fodboldforbund således også den fulde accept af afvikling af kampe på kunstgræs lige fra Champions League, til liga og divisionerne, samt ethvert serie niveau.

Imdex High Quality Infill bruges i dag såvel til opbygning af banen (det elastiske lag), som til indfyld i græsset for at skabe den mest naturlige afvikling af kampe på kunstgræs.

Stålet skal renses

Stålet fra de nedslidte dæk er meget efterspurgt, men det kræver, at det er renset helt for gummirester. Imdex A/S er en af de få virksomheder der i dag har maskiner til at rense stålet 100%, og har således et meget efterspurgt produkt, for eksempel fra bilindustrien samt støberier.

Målet er 18.000 tons

Det er store mængder gummi og stål, Imdex A/S opererer med. Men de maskiner, der skal til for at neddele de kasserede dæk i de enkelte fraktioner.

- I Danmark er der omkring 44.000 tons dæk til genbrug hvert år. Dem tager vi knap en tredjedel af i dag, men målet er at nå op på 16.000 - 18.000 tons.

Imdex A/S tager ikke kun imod personbildæk, men også dæk fra større køretøjer som lastbiler og entreprenørmaskiner. Men regner man målsætningen på de 18.000 tons om til personbildæk, løber det op i to en kvart millioner dæk. eller i tal 2.250.000 dæk.

- Vores udfordring er faktisk ikke at håndtere dækkene, men at få tilstrækkeligt mange dæk til genbrug. Derfor er vi konstant på jagt efter indsamlere, der er eller kan godkendes efter de regler, som Miljøstyrelsen og Dækbranchens Miljøfond kræver opfyldt for at udbetale miljøtilskuddet til genanvendelse af dæk.

Men er indsamlerne godkendt efter reglerne og overholder dækkene de minimumskrav, der stilles til genanvendelse af dæk, så tager Imdex sig gerne af dem. Kravene går blandt andet på dækkenes alder og om de er rene.

- Dækkene skal være fri for sand og skidt, og der skal heller ikke ligge metalrester inden i dem.

Ensartet høj kvalitet

Imdex A/S arbejder med et meget stort produktionsanlæg med stor gennemstrømning af dæk. Dette sikrer meget ensartede produkter af høj kvalitet. Med Imdex High Quality Infill ved kunden præcis hvad han får, kvaliteten vil være på samme høje niveau levering efter levering. Genanvendt gummi pulver og granulat fra Imdex A/S er fri for forurenende stoffer og indeholder kun en ubetydelig mængde af støv.

Find fantasien frem

Gummigranulatet kan bruges til et utal af formål - og der er ingen tvivl om, at granulatet vil blive mere efterspurgt i fremtiden i takt med, at prisen på naturgummi stiger.

- Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen. Når man så samtidig oplever, at priserne på naturgummi er stigende, ja så gælder det bare om at være kreativ.

Anvendelsen er i dag ofte begrænset til at bruge granulatet, som det er. For eksempel som fyld i kunstgræsbaner, hvor et lag sand og et lag gummigranulat er med til at give kunstgræsset de samme fysiske egenskaber som naturligt græs.

- Men granulatet kan også presses til fliser, som anvendes som faldunderlag på legepladser og andre steder, hvor underlaget skal være eftergivende. Fliserne kan endda indfarves, så de ikke er sorte. Presset gummigranulat bruges også til "fødder" til afmærkninger ved vejarbejde, og det bruges som belægning for eksempel på et atletikstadion.

Dyrevelfærd

Med det stigende pres på dyrevelfærd, så kan koen lægge sig i sin bås på en ko-madras med et veltilfreds suk. Hun skal ikke længere ligge på koldt og beskidt beton, for hun har fået en ko-madras, der ikke blot giver et komfortabelt leje, men som også sætter mælkeproduktionen i vejret, i kælvingsboksen behøver velkomsten til verdenen ikke være på et hårdt koldt betongulv, men et blødt eftergivende underlag af presset gummi granulat.